csm_Mat___dryck_symbol_3d9d654415-1
Om_Ven_banner

SMIDIGT TILL VEN FRÅN SVERIGE MED TÅG, BIL, BÅT OCH FÄRJA

Resan från Svenska sidan och ut till oss här mitt i sundet hur enkelt som hälst. En del gäster kommer såklart med egen båt eller i havskajak, men långt de flesta åker med Ventrafiken från Landskrona om de inte välja några av de mysiga sommaralternativen med direktbåtar från Malmö, Råå och Helsingborg. Oavsett resväg är det inte långt från fastlandet och ut till oss, taturen och de många  härliga upplevelserna i en helt annan värld

DSC04968

MED TÅG ELLER BIL VIA LANDSKRONA TILL VEN

Långt de flesta besökare kommer ut till oss på Ven via båterna från Landskrona.

  Flexibiliteten som erbjuds med de mellan 9 och 15 dagliga avgånger med Ventrafiken är mycket uppskattat och ger dermed stor frihet at planera sin tid på ön.

Fler och fler föredrar numera ett bilfrit alternativ. Därför ser vi att många väljer  att åka med Öresundståget från Malmö, Lund, Helsingborg eller ännu längre ifrån med SJ och hit.

Är man först i Skåne är resan till Ven en pelites och det är väldigt befriande att man på så kort tid kan ta sig ut i en helt annan värld.

Boka med Öresundtåget och via Ventrafiken

DIREKTBÅTEN FRÅN HELSINGBORG

Äventyret på Ven väntar precis runt hörnet. Hartford rederi sägler under sommarhalvåret dagliga turer från Helsingborgs centrum och retur. Överfaten görs i moderna fartyg och tar ca. 45 minutter.

En härlig avkopplande resa över sundet

Läs mer och boka på www.helsingborg-ven.se/

received_1672322842823035 Vike
tilda_mont 2

DIREKT FRÅN MALMÖ TILL VEN

I 2023 startade Hartford redderi sina mycket uppskattade direkttura från Malmö till fantastiska Ven. Igen i år kommer den fina båten MS Tilda att erbjuda Ven-resor med båt direkt från Ångbåtsbron, några få minuters promenad från centralstationen och till Bäckvikens hamn.

Turen med denne supermoderna Öresundscruisare tar ca. 1 timme och 10 minutter.

Varmt välkommen att boka er plats ombord på MS Tilda här

MYSRESA FRÅN RÅÅ TILL HÄRLIGA VEN

Det är ju något säskild charmigt och rogivande att sägla i lugn takt över sundet i en gammal träbåt.

I mera än 50 år har Råbåtarna hjälpt glada människor från Råå hamn söder om Helsingborg och ut till oss här på härliga Ven.

Boka en sann upplevelse här hos våra vänner på Råå

RÅÅ Båten
Group 34

Ett lyxigt sätt att campa

Group 35

Kolla in vår Strandguide!

Group 26 (3)

Ven Cykeluthyrning