csm_Mat___dryck_symbol_3d9d654415-1
DSC05510

MAT & DRYCK

Det finns många fantastiska matupplevelser att utforska och njuta av här på Ven. Allt från högklassig gastronomi till sommarrestauranger, streetfood hak, mysiga caféer och fikaställen.  Vi har listat de som vi främst kan rekommendera för att göra det enkelt för er att hitta rätt på Ven.

Skål & smaklig måltid!

DSC06610

House of Ven

Modernt, lokalt skandinaviskt kök i hög klass där ni serveras i avslappnad atmosfär. Köksmästare Kathrin Baake och hennes team håller som de enda på ön öppet alla dagar året om. House of Ven är en uppskattad reseanledning för de som vill äta lite bättre under sin Venvistelse med sitt lokala och uppdaterade råvarufokus. Hit kommer glada livsnjutare, riktiga matentusiaster och foodies från när och fjärran för att smaka på Ven.

Ett "must go" när ni som matintresserade besöker Ven.

Hven Durum - bageri

Fantastiska Britta Ossler driver tillsammans med några riktiga Venbor denna ikoniska Veninstitution Hven Durum. På sommarhalvåret får hon även hjälp i driften av sina många barnbarn.

Britta startade ursprungligen verksamheten tillsammans med sin man med mölleri (kvarn), bageri och pastaproduktion. En lokal och närproducerande verksamhet med fäste på Ven som snabbt fick förfrågningar utifrån. Bland annat såldes hennes Venproducerade varor i stor omfattning hos bland andra IRMA butikerna i Köpenhamn.

Med tiden har Britta, barnbarnen och resten av laget fokuserat på att mala durumvetet från åkrana här på ön, som i sin tur är signaturingrediensen i bageriet.

Missa inte Brittas helt unika kanelbullar på er resa runt Ven.

DSC00280
pumpans

PUMPANS CAFÉ

Mycket anrik vegetarisk lunchrestaurang och café mitt på ön under Tunagårdens lummiga träd. Här har Urban i mer än 30 år hållit den vegetariska fanan högt och serverat medelhavsinspirerad mat av ekologiska råvaror. Särskild kända för sina pizzor som bakas på mjöl från den egna stenkvarnen på gården.

AGNES TAPAS

Uppskattad fusion mellan café, snabbmats stop och tapasrestaurang i Bäckvikens hamn. Hit kommer de lokala ofta för ett prisvärt alternativ när de går ut, och många besökare utnyttjar tiden här i Bäckviken i väntan på båten. Stor uteservering där det alltid är något och någon att titta på.

Här träffar ni nästan alltid på pappa Anders och dottern Agnes ute bland gästerna, som tillsammans driver verksamheten.

 

DSC01466
Backafallsbyn_lofi

Backafallsbyn & Spirit of Hven

Öns världsberömda destilleri med möjligheten att gå på rundvisning, delta i en provning, äta lunch eller middag i restaurangen eller bara besöka den fantastiska whiskybaren.

Utan tvekan så är det resultatet av Henric Molins prisade arbete i destilleriet med de egna dryckerna som lockar många hit. Husets egna variationer på bland annat whisky, vodka och gin gör möjligheten att hitta sin helt egna favoriten stor. Ett prioriterat besök för alla med dryckesintresse.

STRANDKROGEN

Superchill stämning med havsutsikt på öns mest casual sommarkrog & häng med lite modernare mat för alla som är måna om råvaror och smak. Goda vegetariska alternativ, sharing rätter, grill och strandbar i ett. Här kan ni välja allt från det snabba, lite plock, bara hänga lite med ett dryckesstop eller fira helt med en uppdukad tre-rätters i en helt unik miljö. God modern mat med referenser till high end streetfood, musikfestival och avslappnade skärgårds- & sommarkrogar.

 

DSC05759
DSC04520

TURISTGÅRDENS CAFÉ & TRÄDGÅRDSBRASSERIE

Här i trädgården har det serverats fika, lunch och läskande drycker i mer än 100 år.

Vid bra väder kan ni njuta gamla klassiker som 7 sorters kakor, en fräsch sallad, ett glas iskallt vin med lokala tilltugg, stora hemmagjorda lunchmackor eller annat gott från det egna bageriet och köket i källaren.

 

STURES KROG I KYRCKBACKENS HAMN

På Stures krog i Kyrkbackens hamn får du uppleva en äkta sommarkrog. Här är ägarna ofta i köket, ständigt engagerade och med ett stort ansvar för maten som serveras. Här lagas det god och vällagad mat!

Piren med hamnen åt ena sidan och stranden samt sundet åt andra hållet skapar en unik och lockande atmosfär. Här kan du njuta av solnedgången på kvällen, vilket gör besöket minnesvärt och ger en underbar upplevelse.

 

 

 

Mat på Stures Krog

CAFÉ TYCHO BRAHE

Mysigt café i anslutning till Tycho Brahe museet.

cafetychobrahe_lofi
mitt_pa_ven_lofi

MITT PÅ VEN

Ett trevligt café mitt på Ven helt enkelt!

DSC01477

Hamnkrogen

Utsikten är det absolut inget fel på! 

När vädret är bra och hamnkrogen är öppen är det superhärligt att sitta på uteserveringen, njuta lite gott och bara kolla in människor och hela atmosfären.

Group 34

Ett lyxigt sätt att campa

Group 35

Kolla in vår Strandguide!

Group 26 (3)

Ven Cykeluthyrning