csm_Mat___dryck_symbol_3d9d654415-1
DSC04940

TILL VEN MED BÅT, FÄRJA, TÅG ELLER VIA ÖRESUNDSBRON FRÅN DANMARK

Resan från Danmark till Ven är hur enkelt som hälst. Med öns läge centralt i Öresund mitt emellan Danmark och Sverige är Ven nästan som hemma oavsett vilken sida av Öresund man kommer ifrån.

Precis som en resa till Bornholm kan man åka enkelt via Sverige i bil, på cykel eller med tåget eller välja en av de direkta båterna från Köpenhamn, Helsingör eller Rungsted. Ända skillnaden som alternativ till Bornholm är, att resan till Ven tar under 2 timmar och därmed blir det mera tid till att uppleva, koppla av ovh vara tillsammans.

DSC04968

MED TÅG ELLER BIL VIA LANDSKRONA TILL VEN

Resan från Köpenhamn till Ven via Landskrona är det företrukna alternativ för många erfarna danska Ven-besökare. Flexibiliteten som erbjuds med de mellan 9 och 15 dagliga avgånger med Ventrafiken är mycket uppskattat och ger dermed stor frihet at planera sin tid på ön.

Har man Brobizz är alternativet med bil såklart attraktivt men många väljer också att åka med Öresundståget från Københavns Hovedbanegård eller via Helsingborg och hit. En resa som tar ca. samma tid som sommarens direktbåtar från Köpenhamn. 

Boka med Öresundtåget och via Ventrafiken

MED JEPPE FRÅN KÖPENHAMN & HELSINGÖR

Varje år brukar den charmerande båt Jeppe att erbjuda mysiga turer under sommarsäsongen från Köpenhamn och Helsingör till Ven.

En resa med Jeppe är en upplevelse i sig och när Jeppe är alternativet börjar resan faktisk redan vid avfart. Här är det god tid att njuta, titta ut över sundet och bara njuta att nu är ni på väg till fantastiska Ven.

Tider och evt bokning hittar via VisitHven.dk

DSC04939
DSC06960

RUNGSTED TILL VEN PÅ 12 MINUTTER

Åk med Oddie och Watersights på suverent snabbaste väg till Ven. Resan tas med professionella bådförare i RIB-Bått och det vill ta runt 12 minutter att komma från Rungsted Havn och till anlöpen i Kyrkbackens Hamn här på Ven.

Turen med Watersights är inte bara snabb men också ett super roligt alternativ, men mycket fart och kanske lite spänning när de stora motorer sätter igang. Watersights erbjuder helt fria avgångstider helt efter önskemål.

Mer information och bokning fås via Watersights hemsida.

I BIL ÖVER ÖRESUNDSBRON OCH HIT

Det är nog klart för de flesta att det är supersmidigt att åka från Danmark via Öresundsbron och Ventrafiken hit.

Stor flexibilitet i planerade resetider, massor av plats till bagage och även möjlighet för danskare att nyttja den svenska kron-kursen och handla lite extra när man ändå är i Skåne.

Handlar man stort är det ju chans att spara ihop hela resan på valutavinnsten.

Öresundsbron och Ventrafiken hjälper er gärna smidigt ut till oss på Ven.

DSC03502
Group 34

Ett lyxigt sätt att campa

Group 35

Kolla in vår Strandguide!

Group 26 (3)

Ven Cykeluthyrning