csm_Islandofven1080x1080white_2cb3127034 (1)
DSC09933

Shoppa & handla på Ven

Det finns det mesta man behöver för en lyckad vistelse här på ön - och det som inte finns kanske bara är en bekräftelse på varförså många väljer att åka hit ut till oss i lugnet mitt i Öresund från början. Borta från vardagen i en helt annan värld där var och en och tiden bara får vara, precis som den är.

På Ven finns såklart en rigtig affär med dagligvaror, frukt, grönt, kött och annat till hushållet, stugan och campingvistelsen. Samtidigt finns här ett helt eget bageri, gårdsbutiker, två kiosker, och shopping möjlighetet för kläder & design, smycken, keramik, konsthantverk, museumsbutiker, souvenirs och då och då några Pop-up butiker med allt från fina stenar till handstickade kläder.

Här på sidan hittar ni en del av dem vi gärna rekommenderar

DSC00728

Möllebackens Livs Vens Lanthandel

Det är här vi handlar till det mesta i hushållet och semesterboendet. Väldigt fint utbud, fantastisk personal och även ett ganska bra urval för vegetarer och veganer. Här finns handköps mediciner, godis, chips och läsk och affären är också ombud för Systembolaget om det  skulle önskas. För många besökare är affären och en plats för den lokala folklore eftersom det ofta är här man får träffa de riktiga öborna, och möjligen få höra lite skvaller eller lokala sanninger över disken.

PAVILJONG 1916 - butik för själ och hjärta

Välkommen in till Gunilla nere i Bäckvikens hamn. Här är det shopping och presenter som gäller. Butiken är inte stor men sträckar sig charmerande och inspirerande hela vägen ut i trädgården där även blommor och växter finns att köpa.

DSC01648
csm_DSC01749_56c8c964e2

Kiosken i Kyrkbackens hamn

Saras kiosk i kyrckbacken fungerer även som miniaffär för båtfolket, snabbmats hak och kaffefik för badgäster och övriga besökande. Stort urval i glass och garati för lokal betjäning och insiktsfull turistinformation när Sara och dottern tar emot. Öppnar tidigt och stänger ofte senare på kvällen under högsäsong.

NOVA HARMONIA

Mysig örtagård och butik. Lite hemlig och härlig "off-track" från landsvägen och även på vägen till och från Vens rapsolja lite längre ner grusvägen. Öppet stora delar av året. Utöver örterna producerar familjen Jönsson med Linda i spetsen även ull och honung som såklart säljas tillsammans med massor av andra lokala produkter och hantverk.

nova_harmonia_lofi
Group 34

Ett lyxigt sätt att campa

Group 35

Kolla in vår Strandguide!

Group 26 (3)

Ven Cykeluthyrning